Press

Lokala stjärnor, svenska musikscenen och internationella hiphopaktivister

Festivalen This is Alby varvar i år svenska och internationella artister på Alby torg den 26 augusti. I programmet medverkar såväl Kaliffa, Erik Lundin och Aurelia Dey som kubanska hiphopduon La Reyna & La Real från Kuba och Omar Offendum från Syrien/USA och We´re Muslim Don´t Panic från USA

Liksom tidigare år är festivalen This is Alby en mix av lokala talanger, etablerade artister och internationella akter med en agenda för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. This is Alby är en festival arrangerad av ungdomar i Botkyrka. Bland de svenska namn som bokats märks bland annat skivaktuella och grammisnominerade Erik Lundin, hiphop- och reggaeartisten Kaliffa, högaktuella dancehallinspirerade Aurelia Dey, stjärnskottet Jireel och Albyrapparen LAS.

Kvällen inleds av Albys eget dance crew The Movement och bjuder liksom tidigare år också på internationella artister. I år medverkar politiskt engagerade rapparen Omar Offendum som blev en viktig röst i kampen för frihet under den arabiska våren. Amirah Sackett från kollektivet We´re Muslim Don´t panic använder dansen för att bryta stereotyper kring muslimska kvinnor. Libanesiska Malikah är en av Mellanösterns mest hyllade kvinnliga rappare och använder musiken för att lyfta kvinnors rättigheter. La Reyna y La Reals texter är inspirerade av livet i Havanna och erfarenheten av att verka som kvinnliga musiker i en mansdominerad bransch, de är ett starkt namn i Kubas växande hiphopscen.

This is Alby, som startar kl. 14 lördag den 26 augusti på Alby torg och pågår fram till kl. 23, tar avstamp i den talang som finns lokalt i Botkyrka. Arrangör är Botkyrka kommun i nära samarbete med ungdomar i Botkyrka, Riksteatern, Selam med flera föreningar och aktörer. Med stöd av Botkyrkabyggen. This is Alby är del av en större festivalhelg i Botkyrka och arrangeras för fjärde året i rad.

Mer information, pressbilder samt intervju förfrågningar : 
Susanna Freund Widman,  susanna.widman@botkyrka.se

Pressbilder

Erik Lundin La Reyna & La Real Omar Offendum Hype, Motivate, Kristina Nabieva, Dubai, UAE Amira Sackett