Press

Albys ungdomar skapar en festival för att hylla sin älskade ort:
“This is Alby” – Sveriges dundrigaste festival.

Musikfestivalen This is Alby
25 augusti 2018
18-23
Alby torg
Producerad av Albys framtid, en grupp ungdomar från Botkyrka

Under en kväll i slutet av augusti byter Alby Torg skepnad. En scen flyttar in bland grönsaksförsäljare, lokala handlare och Albybor för att med ljus och pumpande högtalare förvandla torget till Botkyrkas egna Coachella.

– Vi älskar Alby och vill ge albyborna en dunderfest. Vi vill hylla Alby och Botkyrkas musikscen. säger Hendelis, en av de drivande krafterna i arbetet med This is Alby.

På festivalen har stjärnor som Linda Pira, Kumba, Kaliffa, Ison & Fille och Jireel tidigare delat scen med nykomlingar från Botkyrka och Stockholm.

Botkyrkas unga samlar återigen en mix av den lokala såväl som nationella musikeliten och bjuder in till festival på torget. This is Alby är numera ett etablerat begrepp och återuppstår varje sommar med en scen i Alby.

“Vi vill att Alby torg ska gunga i takt med musiken, så därför har vi bokat den töngsta blandningen av akter. Räkna med hits och Botkyrkas finest.” säger Faith Biamba.

Nu släpper vi årets stora artist, Lamix!
Vår headliner tog Sverige med storm med hiten “Hey baby” och remixen som följde knockade oss off our feet, han följde upp med hitarna “Lamborghini”, “Ankare” och “Waves”. Nu kommer han till oss på Alby torg och släpper loss!

Övriga artister är bland annat:
Ibbe
AJ och Sheko
LAS
Ambra
Bishat
Penda
DJ Linda Jordan

Kom och var en del av en oförglömlig och magisk kväll.

MVH
Produktionsgruppen Albys framtid.
Vi är en grupp ungdomar från Alby som har jobbat med festivalen i flera år, vissa av oss har varit med från första året. Vi brinner för musiken och för Alby. Vi kallar oss Albys framtid, för det är det vi är. Vi producerar årets festival i samarbete med Botkyrka kommun och ABF.